sr,en,
Besplatna pravna pomoć
Forum advokata
Strateški plan

Filip Filipović posetio Sigurnu Kuću u Beogradu i uručio donaciju

Sigurnoj kući u kojoj se nalaze žene i deca, žrtve porodičnog nasilja, uručena je donacija koju su obezbedili „Omcafe“ i „Red Bull“. Donaciju su uručili Srpski vaterpolo reprezentativac Filip Filipović i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić.
Prilikom ove posete oni su istakli da je ovo samo početak akcije koja za cilj ima da pomaže žrtvama porodičnog nasilja.
 
- Poslednjih godina smo zanemarili ovaj veliki društveni problem, tek u poslednje vreme postajemo svesni njegovih razmera. Zahvaljujem se agenciji „Super sport“ koja me je pozvala na početak ove akcije. Obećavam da ću dati sve od sebe i da ću pozvati svoje prijatelje da pomognu koliko god je to moguće – naveo je Filipović.
 
Koordinatorka sigurnih kuća i direktorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević zahvalila se na donaciji, podsećajući na dramatične podatke povećanja porodičnog nasilja i pojavu sve većeg broja dece, žrtava nasilnika.
 
- Kada neko vidi žene kada dođu i kada napuste Sigurnu kuću, to nisu iste osobe. Te žene imaju jedno samopouzdanje koje nisu imale kada su ovde došle. Zbog toga je svaka vrsta pomoći ovde dobrodošla – rekla je Vesna Stanojević i dodala da je pomoć ženama potrebna i kada napuste Sigurnu kuću.

Predsednik Gradske opštine Rakovica, Vladan Kocić, naveo je da se ta beogradska opština aktivno uključila u podizanju svesti o problemu porodičnog nasilja, ali i nasilja uopšte.
 
On je dodao da opština Rakovica organizuje pozorišne predstave i tribine kako bi se kod ljudi podigla svest o ovom problemu.

Izvor: Blic

Kontaktirajte nas
Donirajte
Sigurna kuća u medijima