sr,en,
Besplatna pravna pomoć
Forum advokata
Strateški plan

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

25.11.2015. – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembra, Savetovalište protiv nasilja u porodici je uz podršku USAID Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast organizovalo izložbu rukotvorina koje su izradile  žene žrtve nasilja u porodici tokom boravka u Sigurnim kućama u Beogradu.

Cilj ove izložbe, organizovane u Kući Đure Jakšića, bio je da se ukaže na veliki problem nasilja na ženama u Srbiji, da se podrže žene žrtve nasilja u porodici i zajedno utiče na kreiranje okruženja koje ne tolerise nasilje u porodici.   
Izložbu su činili različiti radovi žena koje su bile ili su trenutno smeštene u Sigurne kuće u Beogradu. Ovi radovi obuhvataju niz rukotvorina, uključujući: pletene predmete,

oslikane predmete, predmete rađene u dekupaž tehnici, radove na staklu, ručno rađeni nakit, upotrebne predmete od papira, slike i druge predmete. Ovi predmeti su izradjeni u okviru volonterskog programa koje sprovela kompanija Direct media. Zaposlene žene iz ove kompanije su svake subote, tokom četiri meseca dolazile u Sigurnu kuću i kroz kreativne radionice radile na socijalizaciji, podizanju lične vrednosti i osnaživanju žena i dece.

Cilj ovog događaja je bio da se podrže žene žrtve nasilja, da se prikaže njihova snaga, kao i da se sagledaju iz drugačije perspektive ukazujući na njihove kvalitete, sposobnosti, mogućnosti i vrednosti za koje često ni same nisu bile svesne da ih poseduju.

Kontaktirajte nas
Donirajte
Sigurna kuća u medijima