sr,en,
Besplatna pravna pomoć
Forum advokata
Strateški plan

II Međunarodna konferencija „Slika žena u medijima“

11.5.2018. – Konferencija “ Slika žena u medijima ” u organizaciji Kluba Prvih žena odžana je 11. maja 2018. u hotelu „Hilton“ u Beogradu.
Predsednica Udruženja Kluba Prvih žena Diana Gligorijević je otvorila konferenciju zajedno sa Ljiljanom Lončar. Konferencija je okupila veliki broj uspešnih žena i muškaraca iz različitih oblasti, predstavnika državnih institucija, medija, diplomatskog kora, nevladinog sektora, univerziteta i privrede iz zemlje i inostranstva. Među kojima su bili ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković , narodna poslanica Marija Obradović, Branislava Simanić direktorka za preduzetništvo Privredne komore Srbije , vlasnik izdavačke kuće Color Press Group Robert Čoban, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i mnogi drugi.
U Srbiji se mora promeniti slika žena u medijima koji bi trebalo pozitivnim vestima da afirmišu ulogu žena u društvu, a ne da plasiraju senzacionalističke vesti, poručili su učesnici druge međunarodne konferencije "Slika žena u medijima" u organizaciji Kluba Prvih žena.
Ne možemo očekivati promenu slike žena u medijima preko noći, ali taj proces se može ubrzati adekvatnom osudom neadekvatnog izveštavanja kako bi sprečavali slučajeve diskriminacije, sto je i bio cilj ove konferencije.

Izvor www.klubprvihzena.com

Kontaktirajte nas
Donirajte
Sigurna kuća u medijima