sr,en,
Besplatna pravna pomoć
Forum advokata
Strateški plan

Javna rasprava Kraljevo

17.5.2016.- Danas je u Kraljevu održana peta po redu javna rasprava o prednacrtu zakona o sprečavanju nasilja u porodici. Savetovalište protiv nasilja u porodici je organizovalo ovu javnu raspravu uz podršku USAID Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast (JRGA) i Ministarstva pravde

. Dragana Lukić, zamenica direktora JRGA projekta, pozdravila je okupljene u svečanoj sali opštine Kraljevo. Državni sekretar u Ministarstvu pravde, Radomir Ilić, predstavio je prednacrt zakona, a koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesna Stanojević, govorila je o položaju žrtava porodičnog nasilja i postojećim mehanizmima za njihovu zaštitu. Advokat Savetovališta protiv nasilja u porodici, Tijana Kostić, predstavila je rezultate rada mreže za besplatnu pravnu pomoć žrtvama nasilja u porodici koju je Savetovalište formiralo pre dve godine, u maju 2014., uz podršku JRGA projekta. Istaknuta je i veoma efikasna međusektorska koordinacija u slučajevima nasilja u porodici koja se na teritoriji grada Kraljeva odvija na mesečnom nivou. Ovakav model saradnje predviđen je i prednacrtom novog zakona.
Ministarstvo i Savetovalište uz podršku USAID Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast sa javnim raspravama nastavljaju već u četvrtak, 19.05. u Beogradu.

Kontaktirajte nas
Donirajte
Sigurna kuća u medijima