sr,en,
Besplatna pravna pomoć
Forum advokata
Strateški plan

Poseta potpredsednice vlade, prof.dr. Zorane Mihajlović Sigurnoj kući

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović obišla je danas žene i decu migrante na dolaznom peronu Beogradske autobuske stanice i štićenike, majke i decu, smeštenu u sigurnim kućama u Beogradu i uručila im donacije prikupljene humanitarnom akcijom Kabineta potpredsednice.

Mihajlović je migrantima poručila da saoseća sa majkama sa malom decom koje pešice putuju duže od mesec dana te da se nada da će im donacije firmi koje su se odazvale akciji bar malo olakšati nezavidan položaj.
 
„Želim da vam kažem da niste sami i želim vam da se što pre opet skućite gde god da odlučite“, rekla je Mihajlović.
 
Mihajlović je obišla i uručila donacije i ženama i deci smeštenim u tri sigurne kuće u Beogradu gde trenutno borave 24 žene i 26 dece.
 
Ona im je poručila da je razlika između njih i žena i dece migranata samo u tome što ne žive u ratom zahvaćenoj zemlji ali da su uprkos tome morale da traže spas za sebe i decu.
 
„Nasilje u porodici je problem celog društva, baš kao i pravi rat. Dosta je više nasilja. Ne smemo da dozvolimo da više nijedna žena u Srbiji mora da beži od svoje kuće da bi spasila svoj život i život dece“, poručila je Mihajlović.

Ona je posebno zahvalila kompanijama koje su ugroženim ženama i deci donirale hranu, sredstva za ličnu higijenu, garderobu za bebe i decu, kolica, opremu za bebe, igračke i različitu robu za decu ukupne vrednosti 1,4 miliona dinara.
 
„Dugujem posebnu zahvalnost kompanijama koje su pokazale visoku društvenu odgovornost pomaganjem onima kojima je najteže“, rekla je Mihajlović uz zahvalnost kompanijama Jaffa, MCG Group, Dexy Co, Beba Brestill, Podravka, Lomax Company i Color Press Group kao i Crvenom krstu Srbije koji je ponudio logističku pomoć u raspodeli donacija.

Vesna Stanojević se zhvalila profesorki Mihajlović na dolasku i pažnji koju je posvetila ženama i deci žrtvama nasilja i donaciji koja je na njenu inicijativu stigla do korisnika Sigurnih kuća u Beogradu.

Kontaktirajte nas
Donirajte
Sigurna kuća u medijima